Mail backuppen en terugzetten

In de meeste van de mailprogramma’s werkt het om een nieuwe map aan te maken, deze BACKUP te noemen en al je mail te selecteren en hierheen te kopieren. Maar! Voor de zekerheid kun je ook alles exporteren en rechtstreeks in een bestandje op je computer of externe harde schijf zetten zodat je sowieso goed zit en er niks verloren gaat.

Apple

Als je Apple Mail gebruikt op een mac kun je je huidige postbus exporteren en al je mail op je computer of externe harde schijf zetten. Hier lees je hoe. Er staat gelijk in hoe je deze ook weer importeert. Dit geldt ook voor de map ‘verzonden’ als je deze map graag wilt behouden om te kijken wat je zelf gemaild hebt aan mensen.

Gmail

Bij Gmail kun je in principe gewoon nieuwe gegevens invullen bij je accountsettings als de mail van het nieuwe domein werkt en een nieuwe map aanmaken. Wil je echt backuppen, dan is het slim om een nieuwe map/folder aan te maken, deze BACKUP xxx te noemen en alle mail die je wilt houden in deze map te slepen. Daarna kun je de mail weer terugslepen in de nieuwe map als je de nieuwe gegevens hebt ingevoerd. De map verzonden hoef je hier niet te backuppen, die blijft gewoon staan.

Outlook

In Outlook kun je hier vinden hoe je overal een backup van maakt. En hier lees je hoe je een backup terug plaatst

Emailadres instellen

Als je met mij werkt heb je als hostingpartij GreenHost of Transip. Heb je een andere hoster dan moet je daar zelf even zoeken of contact mee opnemen.

GreenHost:

Apple
Gmail
Outlook

Transip:

Apple
Gmail
Outlook
iPhone
Android

Emailadres aanmaken of emailzaken wijzigen?

Bij GreenHost vind je er hier alles over.

Bij TransIp vind je er hier alles over.

Inloggen bij je hostingpartij?

Bij GreenHost log je op hun website rechtsbovenin in met je webmaster emailadres en waachtwoord en kies je voor Service Centre.

Bij TransIp log je rechtsbovenin in bij Controlepaneel om daar alle hostingzaken in te stellen.

 

Hulplijn inschakelen?

Heb je nog steeds vragen, durf je het niet alleen (je bent niet de enige) of wil je gewoon even dat iemand je bij de hand neemt en je helpt met al deze zaken? Dat kan! Ik ben dat niet, maar ik heb wel een zeer technische en geduldige computernerd in de aanbieding. Jorg van der Liet uit Haren to the rescue!  Met hulp op afstand helpt hij je er zo doorheen! Vermeld vantevoren even dat je door mij bent doorgestuurd. Leuk weetje, hij is ook Klubmember in Klub Kozi, dus ik weet hoe goed en betrouwbaar hij is.

https://www.transip.nl
https://greenhost.nl
https://technologietraining.nl/

Heel veel succes!

 

In contact blijven?

Als je je hiernaast inschrijft ontvang je af en toe een nieuwe brief van me. Ik deel over waar ik mee bezig ben, conscious branding en ondernemerschap. Natuurlijk ben je de eerste die het hoort als ik nieuwtjes heb.