ONDERHOUDSPAKKETTEN

Waarom een onderhoudspakket?

1. Geen stress en hoofdpijn

Je hoeft je geen (of minder) zorgen te maken over enge errors, spam, gestolen data, virussen of malware van een gehackte website. Constante updates zijn het belangrijkste om een website veilig te houden. WordPress is een open source systeem, wat betekent dat er constant hackers zijn die beveiligingslekken zoeken op het internet en een verouderde plugin of wordpress versie is meestal de boosdoener. Je kunt zelf op de knop update klikken, maar tijdens dit proces kan er conflict ontstaan tussen plugins, themes en WordPress core wat bugs op kan leveren. Dit moet opgelost worden door een programmeur. Daarom is updaten niet zonder risico.

2. Voorkomen is goedkoper dan genezen

Door alles netjes te houden is het risico op problemen kleiner, maar het kan natuurlijk zijn dat je geluk of pech hebt. Je kunt het risico nemen om geen onderhoud aan je website te doen, maar dat is eigenlijk een kwestie van tijd totdat er iets gebeurt. Wordt je website gehackt of zijn er bugs dan kost het meestal meer tijd om ze op uurbasis op te lossen (en eerst te vinden!) dan dat goede preventieve maatregelen getroffen waren.

3. Een goede eerste indruk zonder errors

Je website is je online visitekaartje voor potentiële nieuwe klanten. Als je website errors geeft of functies heeft die niet werken is dat niet een goede eerste indruk. Laat staan als je website gehackt is of op de blacklist van Google komt en de bezoeker een waarschuwingsmelding geeft dat je website virussen bevat.

4. Als er iets is wordt het opgelost

Een website 100% beveiligen kan niet en voorkomen dat er nooit iets gebeurt ook niet. Maar de risico’s zijn beduidend lager met goed onderhoud en als er dan wel iets is hoef jij je er niet druk om te maken of tijd in te steken. Je neemt even contact met me op en ik fix het voor je. (als je pakket Gold of Diamond hebt)

5. Je website laadt sneller

Onderdeel van het onderhoud dat ik aan je website uitvoer is het dagelijks legen van spam, revisies en andere overbodige troep dat in je website achter blijft. Het is net als een computer, er wordt overbodige data opgeslagen waardoor je computer of website voller en dus zwaarder wordt. Bij het optimaliseren van de database en andere troep verwijderen blijft je website dus licht en snel.

6. Je website gaat langer mee

De gemiddelde levensduur van een website is 3-5 jaar. Klinkt best kort vind ik zelf. Dingen verouderen en je hebt misschien nieuwe wensen. Door goed onderhoud toe te passen blijft je website langer ‘gezond’ en is er minder risico op ‘complicaties’. Daarnaast is een flexibel systeem waardoor je nieuwe wensen de komende jaren makkelijk kunt doorvoeren erg belangrijk.

Ervaring van klant Anne

“Eén van de voordelen van het startend ondernemerschap is elke dag nieuwe dingen leren. Het gaat goed of je leert. Ten aanzien van website onderhoud heb ik gisteren weer wat geleerd. Het up to date houden van je iPhone of Windows is simpel. Een druk op de knop en de update wordt gedownload en geïnstalleerd. Je start het apparaat opnieuw op en klaar is kees.

Uit ervaring blijkt dit helaas niet te gelden voor websites. Op mijn website zijn momenteel 24 plugins geïnstalleerd van verschillende partijen. En daar wordt het ingewikkeld. Eén update van WordPress gisteren en ineens stopte een plugin ermee en ging mijn hele site uit de lucht. Uiteraard net op het moment dat ik bij een nieuwe klant zat. Een leermoment. Gelukkig heeft Hanneke het binnen een dag weer gefixt, zodat mijn website weer beschikbaar is.

Ik heb al geaccepteerd dat ik maandelijks moet betalen voor mijn mobiele abonnement, webhosting, verzekeringen etc. Website onderhoud is daar nu bij gekomen. Weer een uitgave erbij, maar een klus missen omdat je website niet goed werkt is veel duurder.”

– Anne van Zwol

Onderhoudspakketten

 

Prijzen per maand op basis van jaarlijkse facturatie excl. BTW.
Omschreven taken worden wekelijks uitgevoerd door mij.

Pakket Silver is € 468 per jaar

Pakket Gold is € 708 per jaar

Pakket Diamond is € 948 per jaar

Als je even meerekent zie je dat er dus 89 + 168 + 59 = 316 dollar per jaar aan waarde voor licenties in je onderhoudspakket zit. Alsjeblieft, voor jou.

Brandende vragen

Wat doen hackers eigenlijk?

Een hack kan betekenen spam met links die op je website gepubliceerd worden. Bijvoorbeeld koop deze nieuwe Gucci/Chanel tas, porno of zelfs anti-ISIS leuzen (ik spreek uit ervaring). Het stelen van email-adressen of andere data is erg populair. Sinds de nieuwe AVG wet is dit zelfs strafbaar voor jou als website-eigenaar omdat je persoonsgegevens deelt. Al dan niet vrijwillig. Het ergste is dat je gehackte website virussen kan verspreiden en daardoor op de blacklist van Google komt te staan en mensen een waarschuwing krijgen wanneer ze je website willen bezoeken. Geen lekkere eerste indruk voor potentiële nieuwe klanten.

Ja maar, wie wil mij nou kwaad doen?

Hackers hebben het niet op jou persoonlijk voorzien. Ze schrijven scripts die als een soort robot het hele internet afstruinen naar lekken in de beveiliging. Word je gehackt, dan betekent het dus niet dat iemand jou persoonlijk aanvalt. Juist kleine sites van kleine ondernemers die weinig te beveiligen hebben zijn dus vaak een makkelijke target.

Hoe veilig is mijn website als je hem beveiligt?

Ik ga je niet vertellen dat ik je website 100% kan beveiligen (wie dat wel zegt liegt), maar ik kan wel de risico’s aanzienlijk verkleinen of garant staan voor het oplossen ervan als er iets aan de hand is. Iemand gaf laatst de metafoor van een fiets in Amsterdam neerzetten.

  • Je kunt er geen slot om heen doen dan is het slechts een kwestie van tijd voordat ie gejat wordt
  • Je kunt er 1 slot om heen doen wat het al wat lastiger maakt
  • Je kunt er 2 sloten omheen doen wat best een goede beveiliging is
  • Je zet je fiets in een bewaakte fietsenstalling waar iemand betaald wordt om je fiets in de gaten te houden

Geen van de opties geeft de garantie dat je fiets niet gestolen wordt, maar de maatregelen die je treft maken het risico wel veel kleiner. Zo is het ook met websites beveiligen. De laatste 2 opties zijn vergelijkbaar met het afnemen van een onderhoudspakket.

Neem je ook websites in onderhoud die je niet gemaakt hebt?

Het spijt me, dat doe ik niet meer. Ik heb het wel gedaan in het verleden en weet dat ik er niet garant voor kan staan. Ik ken de website niet van binnen en buiten als die niet door mijn eigen handen is gegaan en het kan mij dus duur komen te staan. Is je website in Divi gebouwd dan kan ik je website bekijken of ik deze wel in onderhoud wil nemen. Gelukkig zijn er genoeg andere partijen die dit wel doen. Vraag me naar de mogelijkheden.

Wat nou als ik geen onderhoudpakket (meer) wil?

Dat is natuurlijk prima. Je bent vrij om te kiezen wat je wilt. Dat geldt ook voor mij. Als je website niet bij mij in onderhoud is betekent dat dat ik niet (meer) de persoon voor je website ben. Je zult dus bij iemand anders aan moeten kloppen als er iets is met je website of als je iets anders wilt. Ik steek liever mijn tijd en aandacht in voorkomen dan genezen achteraf als er niet goed voor de website is gezorgd. Ik hoop dat je dat kunt begrijpen.

Vragen of ben je eruit?

Neem contact met me op via info@studiovensterbank.nl of 06 21711554.